Oulun Vesi -liikelaitos on uudistanut vesihuollon asiakastieto- ja laskutusjärjestelmänsä ottamalla Suomen Vesitieto Oy:n toimittaman Vesitieto-pilvipalvelun käyttöön. Palvelu kattaa mm. sopimustiedot, asiakaspalvelua tukevat toiminnot, eri palveluiden laskutukset sekä Vesitili-asiakasportaalin, joka mahdollistaa vesihuollon asiakkaiden sähköisen asioinnin tietoverkon kautta. Palvelun käyttöönoton yhteydessä siirrettiin kaikki asiakastiedot aikaisemmasta järjestelmästä Vesitieto-palveluun.

”Tutkimme markkinoilla olevia vaihtoehtoja ja totesimme Vesitiedon palvelun kattavan parhaiten tarpeemme. Lisäksi palvelu mahdollistaa tulevaisuuden vesihuollon digitalisaatiota ja tiedon hallintaa tukemalla uusimpia prosesseja ja teknologioita. Hanke on ollut Oulun kaupungille suurimpia tietojärjestelmähankkeita vuosien 2018-2019 aikana ja osoittautunut erittäin onnistuneeksi. Kaikki projektiin osallistuneet ovat tehneet erinomaista työtä. Olemme iloisia myös siitä, että useat muut suuret vesihuoltolaitokset ovat päätyneet Vesitietoon, mikä tuo vahvuutta jatkokehitykseen.” kertoo johtaja Jouni Lähdemäki Oulun Vedeltä.

”Olemme iloisia, että Oulun Vesi päätyi palveluumme. Uskomme että asiakaslähtöinen kehitystyömme on tuottanut parhaan vesihuollon toimialaratkaisun, jonka avulla Oulun Vesi suuntaa tulevaisuuteen ” toteaa Suomen Vesitieto Oy:n toimitusjohtaja Markku Ojala.

Lisätiedot:       

Johtaja Jouni Lähdemäki, Oulun Vesi -liikelaitos, puh. 044 703 3810

Toimitusjohtaja Markku Ojala, Suomen Vesitieto Oy, puh. 0400 624 169

Myyntijohtaja Harri Kaijalainen, Suomen Vesitieto, puh. 040 574 8731

Suomen Vesitieto Oy on vesihuollon ohjelmistoihin erikoistunut yritys, joka edistää vesihuollon digitalisaatiota tuomalla ratkaisuja älykkääseen vesihuoltoon. Vesitiedon avulla voi tehostaa asiakaspalvelua ja lisätä eri tietojärjestelmien integraatiota. Etäluenta ja mittaustietojen hallinta automatisoivat kulutustietojen ja verkoston hallintaa.  

Oulun Vesi tuottaa laadukkaita vesihuoltopalveluja Oulun kaupunkialueen 200 000 asukkaalle ja elinkeinoelämälle. Oulun Vesi vastaa vedentuotannosta, -jakelusta ja jätevedenpuhdistuksesta. Uusi käyttöönotettu asiakastietojärjestelmä luo pohjaa asiakaslähtöisten palveluiden edelleen kehittämiseen. Liikevaihto on 38 milj. euroa ja merkittävät verkosto- ja laitosinvestoinnit yli 15 milj. € vuosittain. Vakituisen ammattihenkilöstön määrä on 115, ja käytössä on myös sertifioidut laadunhallinta- ja työturvallisuusjärjestelmät.