Visma ostaa Suomen Vesitieto Oy:n ja laajentaa samalla julkishallinnon ohjelmistotarjoomaansa. Yhtiön ratkaisu on edistyksellinen SaaS-tuote erityisesti vesihuollon tarpeisiin ja se tarjoaa markkinoiden moderneimmat ja sujuvimmat työkalut asiakastietojen hallinnointiin ja laskutukseen.

Suomen Vesitiedon modernit SaaS-ohjelmistot ja palvelut laajentavat ja vahvistavat Visman asemaa julkishallinnon segmentissä. Jatkossa Visma pystyy tarjoamaan palveluja Vesitiedon myötä kuntien vesihuollon alueella.

Suomen Vesitiedon järjestelmä on kehitetty erityisesti vesihuollon tarpeisiin, mutta on se on käytettävissä myös lämpö-, kaasu- ja jätehuoltoon. Yhtiön asiakkaina ovat lähes kaikki suurimmat vesihuoltolaitokset​. Loppuasiakkaita palvelussa yli 200 000 käyttöpaikkaa ​eli yli miljoona suomalaista vedenkuluttajaa.

“Julkisen sektorin asiakkaat kaipaavat hyväksi todettuja ja toimintavarmoja ohjelmistoja oman liiketoiminnan varmistamiseksi ja kehittämisen tueksi. Tässä kohdin Vesitiedon kaltaiset palvelut, jotka on suunniteltu suoraan tiettyjen asiakaskohderyhmien erityistarpeisiin näyttävät vahvuutensa. Suomen Vesitieto täydentää hienosti Visman julkishallinnon tarjoomaa Suomessa, mihin ennestään kuuluu palveluita mm. opetushallintoon, henkilöstöhallintoon, taloushallintoon, henkilökohtaisen avun ja omais- ja perhehoidon hallinnointiin sekä ympäristön huoltoon”, kertoo Visman julkisen sektorin tarjoomaa Suomessa kehittävä Jukka Holm.

Suomen Vesitiedon ratkaisu on kasvattanut markkinaosuuttaan merkittävästi. Tuote tarjoaa markkinoiden sujuvimmat työkalut asiakastiedon ja sopimusmuutoksien hallintaan, laskutukseen, reskontran ylläpitoon, vika- ja häiriötiedotukseen ja raportointiin. Suomen Vesitieto on ainoa toimija, joka pystyy tarjoamaan reaaliaikaisen vedenkulutuksen seurannan ja hälytykset asiakastietojärjestelmään kiinteästi integroituna ratkaisuna.

“Liiketoimintamme on kasvanut voimakkaasti ja asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä. Olemme pystyneet palvelumme avulla helpottamaan vesilaitosten arkea, tuomaan tehokkuutta ja reaaliaikaista seurantaa, mistä olemme todella ylpeitä. Haluamme varmistaa, että ratkaisumme on jatkossakin markkinoiden parhain ja pystymme laajentamaan myös lämpö-, kaasu- ja jätehuollon alueille. Koemme, että Visma pystyy tukemaan tätä kehitystä parhaiten”, kertoo Harri Kaijalainen, Suomen Vesitiedon toimitusjohtaja.

Vuonna 2023 Suomen Vesitiedon liikevaihdon on arvioitu olevan 2,3 miljoonaa euroa (noin 12 % kasvua vuodesta 2022). Yhtiö työllistää 13 henkilöä Oulussa. Suomen Vesitiedon toiminta ja asiakassuhteet jatkuvat ennallaan.

Lisätietoja:

Jukka Holm, Business Area Director, Public Segment Finland, Visma +358 40 560 6797

Markku Ojala, hallituksen jäsen, Suomen Vesitieto Oy, +358 400 624 169

Harri Kaijalainen, toimitusjohtaja, Suomen Vesitieto Oy, +358 40 574 8731

Suomen Vesitieto Oy

Suomen Vesitieto Oy on oululainen, vuonna 2017 perustettu vesihuollon ohjelmistoihin keskittynyt yhtiö. Yhtiön liikevaihto on 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja työllistää 13 työntekijää.

Visma

Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 2,06 miljardia euroa vuonna 2022. Vismalla on 15 000 työntekijää ja 1,6 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä.

Suomessa 1500 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa. www.visma.fi